Suit Up showroom bedrijfskleding

WELKE STOF IS HET MEEST GESCHIKT VOOR BEDRIJFSKLEDING?

28 april 2019

Wanneer u opzoek gaat naar nieuwe bedrijfskleding voor bijvoorbeeld uw hotel, front office of verkoopteam dan is het erg belangrijk dat u het gebruiksdoel van de kleding helder heeft.

 

De meest voorkomende stoffen voor bedrijfskleding zijn te verdelen in vier categorieën. Hieronder volgt een duidelijke omschrijving van het type kwaliteit zodat u nooit meer uw medewerkers teleursteld of een slechte kwaliteit kiest:

 

Wol bestaat uit zachte, dunne haren van de vacht van sommige dieren. 100% wol wordt gekozen bij beroepen met een lage arbeidsintensiteit. Over het algemeen is 100% wol de stof met het hoogste draagcomfort en meeste kwaliteitsuitstraling maar daarentegen kwetsbaarder dan een stof met een polyester toevoeging. Wol is dan ook een natuurproduct De kosten voor een 100% wol liggen dan ook vaak wat hoger dan een blend kwaliteit. Beroepen: front office, verkoop, beursteams.

 

Wol polyester. Met het draagcomfort van het natuurproduct wol en het duurzame karakter van het syntaat, polyester is de poly wol blend de kwaliteit die bij uitstek geschikt is voor bedrijfskleding waarin “gewerkt” moet worden. Vaak is deze kleding wasbaar in de wasmachine en kreukt het niet snel. Beroepen: hotelerie, bediening, bodes, automotive, uitvaartbranche.

 

Wol polyester lycra kent dezelfde eigenschappen als de blend poly wol maar door de toevoeging van lycra is de kleding licht rekbaar. Vaak word het draagcomfort vergroot met een toevoeging van 2, 4 of 6 procent lycra. Dit is vaak een uitkomst bij grotere maten omdat de kleding zich mooier vormt naar het lichaam. Nadeel is dat lycra enigzins kwetsbaar is bij behandeling op hoge temperatuur. Beroepen: opleidingen,

 

Polyester viscose is prijstechnisch de meest voordelige van allen. Een mooie maar vaak zwaardere stof. Het voordeel van synthetische textielvezels is dat deze beter bestand zijn tegen slijtage en ook beter te reinigen zijn dan vezels van natuurlijke oorsprong, zoals wol en katoen. Beroepen: opleidingen,

OTHER BLOGS

THERE’S MORE TO READ