DUURZAME BEDRIJFSKLEDING

GEEN OPTIE MAAR DE STANDAARD

Onze visie is dat duurzame bedrijfskleding een vanzelfsprekendheid is en geen optie. Wij streven er naar om op iedere laag duurzaamheid te optimaliseren: van grondstof vervaardiging tot het recyclen van oude bedrijfskledingcollecties. Om dit te realiseren hebben wij een beleidsplan geformuleerd waarmee wij, samen met onze fabrikanten en leveranciers, werken aan een duurzame toekomst. 

“De basis van onze duurzame bedrijfskleding is het evenwicht tussen mens, milieu en economie.”
CONTACT ONS >

WAT WIJ DOEN AAN DUURZAAMHEID

Suit Up ontwerpt en produceert moderne, functionele en natuurlijk veilige bedrijfskleding. De basis van deze kleding is het evenwicht tussen mens, milieu en economie.

 

MVO 

Dit begint bij een goed fundament in ons MVO-beleid. Al onze productiepartners en toeleveranciers zijn in het bezit van de juiste certificaten. Dit is voor ons de eerste stap voor de ontwikkeling van duurzame producten. Wij weten waar onze producten geconfectioneerd worden en waar de grondstoffen vandaan komen.

 

NEN-NORM

Onze bedrijfskleding is met oog voor innovatie ontworpen. Ook conformeren wij ons aan de toekomstige duurzame NEN-norm. Dit sluit naadloos aan bij de productie en transport van al onze producten. Duurzame keuzes blijven maken vergt lef, doorzettingsvermogen en het vasthouden aan onze bedrijfsvoering.

PLANET

Slow fashion | Bedrijfskleding wordt bestempeld als ‘slow fashion’. Dit houdt in dat kleding over het algemeen een lange(re) levensduur hebben en mogelijk door meerdere mensen wordt gedragen. Hoe langer de levensduur van het item, hoe kleiner de impact van de kledingbranche op het milieu wordt. Suit Up controleert de kwaliteit van doek en kledingstuk op lange levensduur en slijtage. Daarnaast checken wij alle (oude) kleding bij inname om te kijken of deze herbruikt kan worden door nieuwe medewerkers.  

 

Emotionele duurzaamheid & wasvoorschriften | Onze kleding wordt met zorg (van ons en de klant) ontworpen en geproduceerd. Deze zorgvuldigheid dragen wij ook over naar de dragers (de medewerkers) middels styleguides en productpresentaties. Mede hierdoor én dankzij de juiste wasvoorschriften (door ons geleverd) motiveren wij de dragers voorzichtig en netjes met de kleding om te gaan om de levensduur te verlengen.

 

Producten met minimale invloed op het milieu | Suit Ups eerste keuze gaat altijd uit naar producten waarvan de invloed op het milieu is geminimaliseerd. Wij kiezen actief voor deze producten als basis voor de collectie totstandkoming. 

Inzamelen van afgeschreven kleding bij onze klanten | Wij stimuleren actief oude collecties op een duurzame manier te verwerken. Dit doen wij door de mogelijkheid te bieden tot recyclen of omvormen van de collectie. Op deze manier gaan geen waardevolle materialen/ grondstoffen verloren.

 

Wij stimuleren opdrachtgevers producten af te nemen die gemaakt zijn van biologisch katoen en/ of gerecyclede vezels, of voldoen aan de Oeko-Tex Standard 100, het Ecolabel, GOTS, etc.

 

Verwerking afgedankte kleding | De ingezamelde kleding wordt door Suit Up gesorteerd, waarbij voor elk product wordt gekeken naar de meest duurzaam mogelijke verwerking. Kleding van één soort materiaal (bijvoorbeeld katoen of polyester) wordt aangeboden aan onze partners om te verwerken tot garens. Suit Up werkt met een partner voor de verwerking, waarvan wij bewijzen ontvangen dat de producten ook daadwerkelijk (en eventueel vertrouwelijk), op de meest duurzame wijze zijn verwerkt.

 

PEOPLE

Gedragscode | Om zeker te zijn dat onze leveranciers zich houden aan onze sociale voorwaarden (alle ILO-normen) hebben wij hebben een gedragscode opgesteld. Onze leveranciers hebben deze gedragscode ondertekend. Om naleving te waarborgen overleggen zij bewijzen als een Fair Wear, SA8000 of BSCI-certificaat. Hierdoor leveren wij ALTIJD en ALLEEN producten die geproduceerd zijn in goede arbeidsomstandigheden.

 

Suit Up Happy Crew | Wij werken met een prachtig team hard en vol passie. Suit Up heeft alleen mensen in dienst die een passie voor het vak en kleding hebben. Een kernwaarde die verbindt en ontspanning biedt in je werk. Dit werkt stress verlagend en motiverend.

 

Ontspanning | Maar waar hard gewerkt wordt, moet er ruimte zijn voor ontspanning en ontlading. Naast onze ‘hoofd leegmakende pingpong sessies’, bieden wij sport abonnementen als secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zijn actief bezig met werkdrukverlaging, goede planning een reële doelen. 

Training & coaching | Suit Up heeft in-house academie en stelt jaarlijks budgetten beschikbaar voor training en zelf ontplooiing.

 

Sociale werkomstandigheden | Suit Up werkt met collega’s die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. En schakelen een sociale werkplaats in waar mogelijk voor het ‘remaken’ van oude bedrijfskleding tot nieuw product.

 

Stageplaats | Suit Up gelooft dat de jeugd de toekomst is en hierom plaatsen wij meerdere stagiaires per stageperiode en bieden wij ze een fijne en vertrouwde werkomgeving waar ze kunnen groeien en kennis kunnen vergaren.

 

Werkgelegenheid & Diversiteit | Suit Up vult zijn vacatures zowel parttime als fulltime in. Daarnaast hebben wij een bewuste gender ratio.

PROFIT

Suit Up bedrijfsvoering | Ook intern voeren wij duurzame keuzes door, zoals:

  • Afvalstromen papier, plastic en restafval worden gescheiden
  • Verpakkingsmateriaal van gerecycled materiaal & hergebruik van verpakkingen
  • Wij hanteren ‘paperless office’ beleid
  • Wij verzamelen orders indien mogelijk om verzending te minimaliseren
  • Onze marketing uitingen zijn zoveel mogelijk online

 

Circulair Ondernemen | Suit Up is aangesloten bij brancheorganisaties (Modint) en duurzame initiatieven zoals onze samenwerking met Remade Industry & Frankenhuis.

 

CO2-reductie | Autopark verduurzamen naar elektrische wagens & zo min mogelijk inzet van vliegtransport. Daarnaast hebben we fietsvergoeding voor onze medewerkers.

IMG_2901 kopiëren

VATTENFALL

DUURZAME BEDRIJFSKLEDING

Gezien dat Vattenfall -net als wij- duurzaamheid nastreeft, zijn er hierop concrete sustainable keuzes gemaakt. De oude kleding van Nuon is verzameld en op een duurzame manier gerecycled en/of vernietigd. Daarnaast hebben wij speciaal voor Vattenfall een shirt ontworpen en geproduceerd van biologisch katoen en gerecyclede petflessen. Om dit duurzame item -en daarmee Vattenfalls kernwaarde- ook wereldkundig te maken is er gekozen voor een borduring met het recycle logo.

BEKIJK CASE >
Bedrijfskleding

DUURZAME BEDRIJFSKLEDING KOPEN

 

De kledingconcepten die wij bedenken stemmen we af op de huisstijl van je bedrijf. Of het nu werkkleding of bedrijfskleding betreft. We hebben een groot assortiment van snel leverbare (duurzame) bedrijfskleding. Dit assortiment bestaat uit o.a. representatieve bedrijfskledingcasual bedrijfskledinghoreca kledij en werkkledij. De bedrijfskleding merken waar wij mee werken kiezen wij uit op basis van uitstraling en kwaliteit en duurzaamheid. Bezoek onze showroom om een deel van de mogelijkheden te bekijken. We hebben veel ervaring en we denken graag in oplossingen. We onderscheiden ons met in huis ontwerp, excellente service en een online bestelsysteem. Ben je benieuwd naar wat voor bedrijfskleding wij al hebben geleverd bekijk onze klantcases wij . Wil je de kleding in het echt zien en voelen kom dan langs in onze showroom.