DUURZAME BEDRIJFSKLEDING

Verantwoord, betrouwbaar en snel geleverd

Waar wij kunnen, gaan wij voor de meest duurzame oplossingen. Naast onze eigen input, vinden wij het ook belangrijk dat er een ruim aanbod is van duurzame bedrijfskleding. Bij Suit Up kun je terecht voor representatieve bedrijfskleding, casual bedrijfskleding, werkkleding, horeca kleding en duurzame bedrijfskleding.

Duurzame kleding casual
CASUAL
Duurzame bedrijfskleding formeel
REPRESENTATIEF
Duurzame horecakleding
HOSPITALITY
vink
vink
vink
vink
vink

Snel leverbaar & custom made

Duurzame grondstoffen

Gerecyclede materialen

Duurzame afvoer oude werkkleding

Gecertificeerde partners

Wilt u meer informatie over ons duurzame aanbod of komt u graag langs in onze showroom om de collecties te beleven, neem dan contact op via onderstaande button. 

NEEM CONTACT OP

ONZE BIJDRAGE

DOE JE MEE?

De textielindustrie is momenteel de op één na meest vervuilende industrie op onze planeet. Als we de productie op deze manier voortzetten, stuiten we op den duur op een tekort aan grondstoffen. Langs de andere kant wordt de afvalstroom alleen maar groter en zijn er nog maar beperkte oplossingen om textiel een tweede leven te geven. 

 

Wij hebben bij de verbouwing van het kantoor gekozen voor goede isolatie en HR++ raampartijen, daarnaast wordt alles verlicht door energiezuinige LED-lampen, vind je onder andere gerecyclede materialen terug in de vloertegels en geluiddempende panelen en scheiden wij al ons afval. De komende jaren zullen wij hier nog veel stappen in gaan maken en de duurzame mogelijkheden benutten.

 

Naast onze eigen input, vinden wij het ook belangrijk dat er een ruim aanbod is van duurzame bedrijfskleding. Om dat voor Suit Up te realiseren, werken wij samen met onze partners Tailor en Neutral®. Tailor vindt zijn oorsprong in Zweden en zij verzorgen onze duurzame corporate fashion, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, wol en Spandex voor extra comfort. Neutral is een Deens merk en voorloper in de productie van duurzame casual kleding en accessoires voor de B2B-markt.    

TAILOR

CORPORATE WEAR

Het beleid van Tailor draagt bij aan een duurzame en lange termijn ontwikkeling. Wetten en regels worden nageleefd en daarnaast proberen zij alle leveranciers en partners positief te beïnvloeden als het gaat over duurzaam werken. Zij gaan terug naar de bron en herleiden de afkomst voordat zij met een nieuwe leverancier in zee gaan. Bij de fabrikanten worden regelmatig kwaliteitscontroles en inspecties gehouden, wat resulteert in een transparante samenwerking.

Om alle opgestelde gedragscodes, voorschriften en richtlijnen na te kunnen leven, werken zij alleen maar samen met partijen die de BSCI, SA 800, Sadex, WRAP en ETI  waarborgen. Naast duurzaamheid staat corporate responsibility hoog aangeschreven. Onderwerpen zoals salarisvoorwaarden, gereguleerde werktijden, kinderarbeid en discriminatie spelen een belangrijke rol binnen de organisatie.

 

Milieuoverwegingen

De producten van Tailor worden geproduceerd in overeenstemming met de huidige milieunormen van REACH. Verder werken zij alleen samen met Öko-Tex gecertificeerde leveranciers. De Öko-Tex standard 100 is een wereldwijd certificatiesysteem voor textielmaterialen en goederen. Deze certificering zorgt ervoor dat er geen schadelijke of gevaarlijke chemicaliën en/of andere wettelijk gereguleerde stoffen in het productieproces of eindproduct worden gebruikt. Door hun lidmaatschap bij SWEREA IVF Chemical Group blijven zij op de hoogte van alle actuele wet- en regelgevingen.

Tailor corporate wear duurzaam
Duurzame neutral certified bedrijfskleding

NEUTRAL 

CERTIFIED RESPONSIBILITY

Neutral®, gevestigd in Kopenhagen, Denemarken is een van de voorlopers in de productie van duurzame kleding en accessoires voor de B2B-markt. Neutral® is het resultaat van meer dan 20 jaar ervaring in de conventionele textielindustrie, waar een constante druk voor lagere prijzen ten koste ging van natuurlijke en menselijke hulpbronnen. 

Als gevolg hiervan hebben de oprichters Lars Bech en Christina Larsen zich vanaf 2008 toegelegd op het ontwikkelen van een platform voor duurzame kleding, vervaardigd met echt respect voor mens en planeet.

 

De bepalende aspecten van Neutral® en Certified Responsibility ™ zijn een holistische benadering, gedreven door commitment en een algemene focus op actie en continue verbetering.

 

Vandaag de dag levert Neutral® duurzame kleding aan een breed scala van klanten in de private en publieke sector.

De voorkeur gaat uit naar een afspraak in de showroom, want daar hebben wij alle materialen voorhanden en krijgt u een beter beeld van zowel Suit Up, als de producten die wij aanbieden. Klik op onderstaande button om een afspraak in te plannen.

NEEM CONTACT OP