Suit Up Logo

duurzame bedrijfskleding

geen optie
maar de

Standaard

Bij Suit Up Bedrijfskleding zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige bedrijfskleding, met speciale aandacht voor duurzaamheid. We begrijpen dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een verantwoordelijkheid die we allemaal delen. Daarom hebben we ons duurzaamheidsbeleid centraal gesteld in alles wat we doen.

VErantwoorde productie

volledig gecertificeerd

wij kleden iedere maat

van xxs tot xxl en maatforce

gratis recycling

dé duurzame keuze

VERANTWOORD EN DUURZAME
BEDRIJFSKLEDING VAN SUIT UP

Wat doet Suit Up aan duurzaamheid?

Sinds 2022 werken wij in kwartaalsprints aan ons duurzaamheidsbeleid. Wij maken ons hard voor een positieve bijdrage op vier sustainable development goals (1, 3, 12 & 13). Zo zijn wij inmiddels CO2 neutraal middels compensatie in scope 1, hebben we een gratis recycling programma opgezet conform de UPV en hebben we een eerste pilot project opgestart in een 100% circulaire polyester pique. Wij voeren een actief beleid dat zich richt op een duurzame ontwikkeling van onze bevlogen medewerkers en hebben binnen dat kader ook Suit Up academy opgericht.

hoe produceren wij

onze producten

Door te kiezen voor gecertificeerde producenten of merken kunnen wij je verzekeren dat onze productie verantwoord is

Onze strategie richt zich op Europa sourcing met soms een uitstap naar China & India. Wij kiezen hier bewust voor omdat wij zelf onze fabrieken bezoeken en auditeren. Daarnaast voldoen de fabrieken aan de Europese grondwet of zijn zij gecertificeerd. Daarnaast zijn er significant minder transport bewegingen en is de afstand van fabriek tot ons warehouse vele malen korter wat een lagere milieu impact als gevolg heeft. Wanneer wij niet onder eigen regie produceren doen wij dit in samenwerking met de grote producenten zoals Texet, Tricorp, Tailor & Stitch.

Bekijk hier onze
duurzame oplossingen

duurzaamheid in materialen

Bij Suit Up Bedrijfskleding zetten we ons in voor het gebruik van duurzame materialen. We selecteren zorgvuldig stoffen die voldoen aan strenge milieunormen en die tegelijkertijd comfortabel en functioneel zijn. Onze bedrijfskleding wordt vervaardigd met behulp van gerecyclede materialen en duurzame vezels zoals biologisch katoen of gerecycled polyester. We verminderen zo de vraag naar nieuwe grondstoffen en minimaliseren onze ecologische voetafdruk.

Bedrijfskleding Suitup Kleding logo

OUR cases

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bij Suit Up Bedrijfskleding geloven we ook sterk in maatschappelijke verantwoordelijkheid. We werken samen met lokale gemeenschappen en organisaties om positieve veranderingen teweeg te brengen. We steunen initiatieven die gericht zijn op sociale rechtvaardigheid, eerlijke arbeidsomstandigheden en gelijke kansen voor iedereen. We investeren jaarlijks in social return on investment.

MVO Suit Up Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze duurzaamheidsbelofte

"Bij Suit Up Bedrijfskleding zijn we trots op ons duurzaamheidsbeleid en streven we ernaar om voortdurend verbeteringen door te voeren. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en zijn vastbesloten om een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving."

Bedrijfskleding Suitup Kleding ophangen aan kledingrek

lange levensduur en circulaire economie

Een belangrijk aspect van duurzaamheid is het verlengen van de levensduur van onze producten. Bij Suit Up Bedrijfskleding streven we ernaar om bedrijfskleding van hoge kwaliteit te leveren die bestand is tegen intensief gebruik. Door te investeren in duurzame materialen en vakmanschap zorgen we ervoor dat onze kleding lang meegaat. Bovendien moedigen we onze klanten aan om kleding te repareren in plaats van weg te gooien, om zo de levensduur verder te verlengen. Ook reconditioneren we gedragen kleding om de levensduur te verlengen.

Daarnaast zijn we actief betrokken bij de circulaire economie. We onderzoeken voortdurend mogelijkheden om materialen te recyclen en hergebruiken. Door onze producten kosteloos terug te nemen aan het einde van hun levensduur, herwinnen we waardevolle grondstoffen en vermijden we dat ze op de vuilnisbelt terechtkomen.

Logo Suit up

sales@suitupnow.nl

+31 076 532 87 64