Suit Up Logo

Wat doet Suit Up om duurzame bedrijfskleding in te kopen?

Suitup bedrijfskleding Duurzaamheid
Onze duurzaamheidsbelofte
Bij Suit Up Bedrijfskleding zijn we trots op ons duurzaamheidsbeleid en streven we ernaar om voortdurend verbeteringen door te voeren. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en zijn vastbesloten om een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving.

Om deze reden maken wij duurzame keuzes op het gebied van bedrijfskleding inkopen.

            Ontwerp

het ontwikkelen van duurzame bedrijfskleding start met het ontwerp. Al vanaf de eerste gesprekken moet er een duidelijke visie worden gevormd over de collectie en dient onze of de externe ontwerper als doel te hebben kleding te ontwerpen die geschikt is voor hergebruik. Belangrijk hiervoor is dat de kleding geschikt is om te deassembleren. Oftewel, weer uit elkaar te halen is om de verschillende grondstoffen te scheiden voor recycling. In de ontwerpfase starten we ook met sourcing; waar kunnen de artikelen geproduceerd worden en met welke verantwoorde materialen?

            Grondstoffen

De meest geschikte grondstof voor circulaire recycling zijn mono materialen. Dit zijn 100% katoen en 100% polyester bijvoorbeeld. Deze zijn vaak niet geschikt als bedrijfskleding omdat dit te snel krimpt, verwast, slijt of simpelweg niet voldoet aan de wensen en eisen op het gebied van comfort. Al sinds 2012 hebben wij onderzoek gedaan naar circulair te verwerken grondstoffen. Zo hebben wij diverse trails gedaan met 100% polyester infinity verwerkt tot kostuums. Onze ervaring is dat deze monomaterialen nog niet aansluiten bij het gewenste draagcomfort van de dragers. Er zijn artikelen zoals sloven en schorten, blouses en jurken bijvoorbeeld waarbij dit soort monomaterialen uitstekend te gebruiken zijn. Om deze reden kiezen we vaak nog voor meng kwaliteiten. Je kunt hierbij kiezen uit gerecyclede content zoals gerecycled polyester of biologische content. De impact op het milieu van gerecyclede content is vele malen lager dan virgin kwaliteiten. Deze materialen zijn gelukkig vaak wel te vervezelen en dus recyclebaar.

            Productie

Door te kiezen voor gecertificeerde producenten of merken kunnen wij je verzekeren dat onze productie verantwoord is. Onze strategie richt zich op Europa sourcing met soms een uitstap naar China & India. Wij kiezen hier bewust voor omdat wij zelf onze fabrieken bezoeken en auditeren. Daarnaast voldoen de fabrieken aan de Europese grondwet of zijn zij gecertificeerd. Hierdoor zijn er significant minder transport bewegingen en is de afstand van fabriek tot ons warehouse vele malen korter wat een lagere milieu impact als gevolg heeft. Wanneer wij niet onder eigen regie produceren doen wij dit in samenwerking met de grote producenten zoals Texet, Tricorp, Tailor & Stitch.

           Recycling

Wij bieden een gratis recycling programma aan dat voldoet aan de uitgebreide producten verantwoordelijkheid. Je ontvangt van ons recycle zakken waarin de oude kleding gewassen en gescheiden op kwaliteit ingezameld kan worden. Aantal zakken vol? Neem contact op met onze support afdeling en wij zorgen voor een zo hoogwaardig mogelijke recycling. Wanneer je een circulair artikel laat ontwikkelen door Suit Up is het ook mogelijk je oude bedrijfskleding gedeeltelijk circulair te laten verwerken. Van jullie oude bedrijfskleding wordt door een van onze partners weer nieuwe bedrijfskleding geproduceerd.


Logo Suit up

sales@suitupnow.nl

+31 076 532 87 64