Suit Up Logo

Bedrijfskleding patronen maken

Bedrijfskleding produceren

Het is nog niet zo makkelijk om de juiste pasvorm te creëren, zeker niet voor bedrijfskleding. Ieder lijf is anders en iedere lichaamsvorm vraagt om een andere pasvorm. Hoe creëert Suit Up nou de juiste pratronen?

BEDRIJFSKLEDING PATRONEN MAKEN, WAT IS EEN PATROON?

Een patroon is simpelweg een platte tekening. Wanneer je alle patronen verbindt maakt dit een 3D ontwerp. Uit dit ontwerp vloeit een model. Voor jouw beeldvorming, de buitenkant van een colbert bestaat uit ongeveer acht platte tekeningen. Een softshell met kraag uit ongeveer vier tekeningen. Bij het maken van patronen voor bedrijfskleding bepalen we op voorhand welke stof we gaan gebruiken voor het kledingstuk. Een tricot reageert namelijk anders dan een geweven stof. We houden daarbij rekening met over wijdtes. Heeft een stof weinig rek, dan tekenen we meer over wijdte dan bij een stretch doek. Bij bedrijfskleding gaan we altijd uit van standaard patronen waarbij de maten op medewerker worden aangepast, nadat het kledingstuk is gepast.

HET BELANG VAN EEN GOED BEDRIJFSKLEDING PATROON

Onze visie op bedrijfskleding is, dat we hiermee direct invloed hebben op het geluk van medewerkers op de werkvloer. Iedereen wilt zich gelukkig en zelfverzekerd voelen tijdens het werk, in welke functie dan ook. Dat geld voor zowel representatieve bedrijfskledinghorecakleding, casual bedrijfskleding als werkkleding. Dit bereiken we deels door het comfort van het kledingstuk aan te laten sluiten bij de wensen van de drager en het typekledingstuk. Als je kleding goed zit, straal je dit ook uit in je werk.

 

PASVORM EN GRADERING

Met het kiezen van een patroon en pasvorm houden we ook rekeningen met de type werkzaamheden, type kledingstuk en de branche. Bij een klassieker bedrijf of een branche waarbij medewerkers gemiddeld gezien ouder zijn, kiezen we vaker een regular fit. Is de organisatie en haar medewerkers juist moderner dan zijn deze patronen vaak wat meer aansluitend aan de lichamen. Wij werken met de volgende pasvormen; slim fit, modern fit en regular fit. In de patronen van de slim fit wordt iets minder over wijdte aangebracht dan de regular fit. De regular fit of comfort fit patronen zijn meer voor bijvoorbeeld technische dienst, housekeeping, bakkerskleding of kokskleding. Voor deze functies mogen de patronen iets losser om het lichaam vallen en gebruik je iets meer over wijdte aan de patronen.   

Procesmatig gezien is onze designer verantwoordelijk voor het bedenken de stylen en designs. Rianne, onze coupeuse en patronen maakster tekent vervolgens de patronen en werkt de maattabellen uit. Doordat we dit intern beheren hebben we controle over onze pasvormen en modellen waardoor we de ideale pasvorm kunnen ontwikkelen, specifiek voor een project. In de voor Roompot ontworpen collectie is er een nieuwe pasvorm ontwikkeld met een nieuwe gradering op maatniveau. De kleinere maten hebben een slim-fit pasvorm en naar gelang de maten groter wordt de gradering groter. Doordat je één pasvorm kunt aanhouden die zowel slim fit (kleine maten) als regular fit (grote maten) valt heb je geen verschillende modellen meer nodig. Dit resulteert in minder voorraad en een hogere tevredenheid onder dragers.

EEN GOEDE SNIT

Een goede snit in de patronen en mooie stoffen garanderen draagcomfort en optimaliseren de pasvorm. Wat bepaald nu of een patroon goed of juist niet goed is? Nog twee interessante weetjes:

  • Veel gemaakte fouten; lengte fouten in onder en boven patroon waardoor er rimpels ontstaan; mouwen
  • Hoe herken je een slecht patroon? Draaipijp of mouw. Stof moet recht van draad in het patroon worden ingetekend

Ben je benieuwd hoe het proces eruit ziet? Lees dan verder bij onze werkwijze of lees de andere blogs. Voor meer inspiratie kun je ook kijken op onze Instagram pagina of neem contact met ons op.

Logo Suit up

sales@suitupnow.nl

+31 076 532 87 64