Roompot werkkleding

CORPORATE FASHION

ROOMPOT VAKANTIES

In de zomer van 2018 kreeg Suit Up de gunning om de nieuwe bedrijfskleding collectie voor Roompot te maken. De reden van deze gunning zat hem met name in het prettige persoonlijke contact, de aandacht voor het geluk van de medewerkers en de onderscheidende designs. De nieuwe collectie is ontworpen met het doel de medewerkers gelukkiger te maken in de bedrijfskleding die zij dragen. Zij investeren veel in hun parken en zijn recent verhuisd naar hun nieuwe hoofdkantoor. Mede dankzij deze ontwikkelingen behoort Roompot tot één van de topspelers in de markt.

 

Samen met Bas van Wayenburg, ontwerper van de bedrijfskleding van onder andere ANWB en Transavia, zijn wij in de huid gekropen van Roompot. De collectie is rondom het thema ‘Resort’ gecreëerd en gaat terug naar de oorsprong van Roompot. Resort verwijst hier naar het Zeeuwse gevoel en de kuststreken. De Bretonse streep is de rode draad door de gehele collectie en zie je in iedere set terugkomen. Om toch variatie in de collectie te houden, heeft elke afdeling een eigen kleur gekregen die je terug ziet komen in de kleding. Naast de kenmerkende kleuren en Bretonse streep hebben wij de golvende patronen uit hun huisstijl terug laten komen op de Dry-fit T-shirts bij de afdelingen sport en animatie.

 

BasvWayenburg2-bedrijfskleding ontwerpen

 

Opvallend aan deze collectie is de betrouwbaarheid van de maten en de maatgradatie. Wij hebben gezorgd dat kleinere maten ook slanker vallen (slim fit) en grotere maten juist wijder (regular fit). Daarnaast hebben wij het maatverschil tussen verschillende producten weten te voorkomen. Iemand met maat M voor zijn of haar polo, heeft ook automatisch maat M voor zijn of haar sweater.

 

Het totale proces van de totstandkoming van deze collectie heeft één jaar geduurd. Vanaf het moment dat wij een go hebben gekregen, duurde het ongeveer negen maanden tot de uiteindelijke uitlevering. We zijn gestart met een onderzoek onder de medewerkers om te achterhalen wat zij miste en wat hun ervaringen zijn met de oude collecties. Vervolgens hebben wij twee verschillende concepten uitgewerkt die aansloten op verschillende thema’s. Nadat er een keuze uit de voorgestelde thema’s was gemaakt, hebben wij de geschikte ateliers geselecteerd en zijn wij op zoek gegaan naar de passende stoffen.

 

Roompot bedrijfskleding softshell

 

Dit is het moment waarop de drie samplingrondes van start gingen. Bij ronde twee heeft een draagtest plaatsgevonden, waarbij de collectie drie weken lang intensief is gedragen en gewassen. Na de testfase, werd de kleding kritisch beoordeeld op draagcomfort, maatinhoud, kleurechtheid, krimp en esthetiek. Tijdens de derde en laatste samplingronde hebben wij een managementguide opgesteld, waaruit iedere medewerker zijn maat af kon lezen en op kon geven, zonder de kleding daadwerkelijk te passen. Hier is voor gekozen omdat het één voor één opmeten van 3.000 medewerkers een onbegonnen werk is. Bij de managementfuncties hebben wij dit wel gedaan.   

 

We zijn ontzettend trots op het eindresultaat en worden erg blij van alle enthousiaste reacties op deze nieuwe collectie. Het is bijzonder dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan het versterken van het merk Roompot. Langs deze weg willen wij Roompot dan ook enorm bedanken voor de prettige samenwerking.

1Evert-_SUITUP-BEDRIJFSPORTRETTEN-1577kopie

Accountmanager

Evert van Bergen

Kenmerken

Leisure

 

Aantal werknemers

3.000 medewerkers

 

Periode

Zomer 2018 tot en met zomer 2019

 

Categorie

SU Design 

 

Issue

Medewerkers niet gelukkig met oude kledingcollecties, maatbetrouwbaarheid, lange levertijden en hoge minimale bestel volumes.

 

Geboden oplossing

Medewerkers betrekken in het proces, uitvoeren draagtest, zelf maattabellen gebouwd en dichterbij huis produceren.

CASES

JUST TO GIVE YOU AN IDEA