Suit Up Logo

Hoe groot moet een logo op bedrijfskleding zijn?

Bedrijfskleding VanGogh Sweater met quote

Dit is één van de meest gestelde vragen door bedrijven wanneer men op zoek gaat naar bedrijfskleding. Bedrijfskleding valt in principe onder secundair arbeidsloon en wordt ook als zodanig belast door de belastingdienst. Hoe kun je ervoor zorgen dat bedrijfskleding belasting-aftrekbaar wordt?

Deze vraag is simpel te beantwoorden:

De belastingdienst ziet kleding als bedrijfskleding (en is dus belasting-aftrekbaar en wordt niet doorbelast aan je medewerker) wanneer het kledingstuk 70CM2 BEDRIJFSTEKST OF LOGO bevat. Deze 70 cm2 mag wél verdeeld worden over bijvoorbeeld twee logo’s van ieder 35cm2 per stuk, op verschillende plaatsen. Elk logo moet in contrast staan met de achtergrond en dient vanaf een redelijke afstand te lezen te zijn.

Over het algemeen maken deze voorwaarden de kleding niet erg aantrekkelijk. Hier ligt voor jou -en dus voor ons- een mooie uitdaging. Suit Up is ervaren met het toepassen van deze eisen zonder dat je representativiteit verliest en staat voor je klaar met advies rondom het correcte gebruik van logo’s op jouw bedrijfskleding. Naast dat er talloze mooie oplossingen zijn voor deze eisen, zijn er ook nog andere manieren om je bedrijfskleding alsnog als zodanig te laten betitelen door de belastingdienst.

 

Indien je bedrijfskleding aan de volgende eisen voldoet worden ze alsnog door de belastingdienst aangemerkt als bedrijfskleding
  • De bedrijfskleding wordt pas bij aanvang van de werkdag/dienst uitgereikt
  • Je bedrijfskleding wordt aan het eind van de werkdag weer ingenomen.
  • De bedrijfskleding wordt op locatie zelf, achter gesloten deuren bewaard.

Het idee hierachter is dat de kleding die op het werk achterblijft niet privé gedragen kan worden. Kies je als werkgever voor deze optie? Dan dien je -als werkgever- wel de reiniging van de kleding voor je rekening te nemen. In dit geval zijn de kosten van het reinigen van de kleding ook aftrekbaar. Lees er meer over op de pagina van de belastingdienst.

Meer weten over hoe groot een logo op bedrijfskleding moet zijn?

En wil je graag advies over de mogelijkheden om een mooie -maar ook- belastingaftrekbare bedrijfskledingcollectie aan te schaffen? Neem dan contact op en we kijken samen naar de beste oplossing die jouw bedrijfsuitstraling ondersteunt.

Logo Suit up

sales@suitupnow.nl

+31 076 532 87 64