Suit Up Logo

Op welke wijze kun je bedrijfskleding recyclen?

Bedrijfskleding Suitup Samenstellen van kleding

In een wereld waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het voor bedrijven essentieel om verantwoordelijkheid te nemen voor hun impact op het milieu. Wij, Suit Up pakken graag die voortrekkersrol.
Suit Up is niet alleen een toonaangevende leverancier van hoogwaardige bedrijfskleding, maar wij hebben ook een innovatieve benadering van recycling. In deze blog zullen we de verschillende manieren verkennen waarop Suit Up bedrijfskleding recycleert en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Het inzamelen van gebruikte bedrijfskleding:

Een van de belangrijkste manieren waarop Suit Up bijdraagt aan recycling, is door het opzetten van een systeem voor het inzamelen van gebruikte bedrijfskleding. Wij werken samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat de kleding aan het einde van de levensduur op de juiste manier wordt ingezameld. Dit voorkomt dat de kleding op de vuilnisbelt belandt en zorgt ervoor dat het op een duurzame manier wordt hergebruikt. Vereiste is dat de kleding schoon en gesorteerd is.

Reparatie en hergebruik:

Kleding die nog goed is voor hergebruik is apart bij ons in te leveren of kun je schenken aan het Leger des Heils bijvoorbeeld. Afgekeurde monsters en out of stock samples schenken wij zelf aan de Voedselbank. Indien er kleine reparaties aan gedaan moeten worden kunnen we dit laten uitvoeren door onze partner United Repair Centre. Door deze hergebruikpraktijken toe te passen, verminderen we samen de behoefte aan nieuwe productie, wat op zijn beurt de druk op natuurlijke hulpbronnen vermindert.

Recycling van textiel:

Niet alle ingezamelde bedrijfskleding kan gerepareerd en hergebruikt worden. In dergelijke gevallen werkt Suit Up samen met gespecialiseerde recyclingbedrijven om het textiel te recyclen. Deze bedrijven hebben de technologie en expertise om het textiel te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Door recycling wordt de hoeveelheid afval verminderd en kunnen waardevolle materialen zoals katoen, polyester en nylon opnieuw worden gebruikt in nieuwe producten. Op deze manier besparen we enorm veel nieuwe grondstoffen, water, energie en CO2 uitstoot.

Upcycling, downcycling en creatieve herbestemming:

Suit Up gaat nog een stap verder dan alleen recycling. Wij hebben een creatieve benadering van het hergebruiken van bedrijfskleding door middel van up & downcycling. In plaats van het textiel simpelweg te recyclen, transformeert Suit Up bepaalde kledingstukken in nieuwe producten met waarde. Denk bijvoorbeeld aan het maken van tassen, sokken of zelfs unieke designstukken van oude uniformen. Deze upcyclingpraktijken geven de kleding een tweede leven en stimuleren de creativiteit binnen het duurzaamheidsproces.

Conclusie:

Door gebruikte bedrijfskleding op verantwoorde wijze in te zamelen, te repareren, te hergebruiken, te recyclen en zelfs te upcyclen, dragen ze bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Onze innovatieve aanpak laat zien dat duurzaamheid en mode hand in hand kunnen gaan. Met Suit Up kunnen bedrijven niet alleen hun medewerkers in hoogwaardige kleding kleden, maar ook bijdragen aan een schonere en groenere toekomst.

Logo Suit up

sales@suitupnow.nl

+31 076 532 87 64