Als eigenaar van Suit Up Bedrijfskleding hoor ik regelmatig van inkopers en managers dat het een uitdaging kan zijn om medewerkers het hele jaar door comfortabel te houden in hun bedrijfskleding. Met temperatuurverschillen in de zomer, winter, en zelfs tijdens één werkdag, is het vinden van de perfecte balans essentieel. Hier zijn vijf belangrijke strategieën om dragers van bedrijfskleding te ondersteunen in het omgaan met zowel kou als hitte.
Het geheim van 37.5 vezels
Een van de innovaties waar ik persoonlijk erg enthousiast over ben, zijn de 37.5 vezels. Deze technologie is speciaal ontwikkeld om lichaamstemperatuur op peil te houden door overtollige warmte en vocht af te voeren voordat het in de vezels ophoopt.
Dat betekent dat werknemers koeler blijven als het warm is, en warmer als het kouder wordt. Het mooie van 37.5 vezels is dat ze samenwerken met het natuurlijke verdampingsproces van het lichaam, wat zorgt voor een dynamisch en comfortabel microklimaat.
Werken met laagjes: flexibiliteit voor dragers
Het gebruik van laagjes is een andere slimme oplossing voor temperatuurregulatie. Als inkoper kun je zorgen dat er voldoende keuzes zijn voor verschillende omstandigheden. Denk hierbij aan een basislaag die vocht afvoert, een tussenlaag voor isolatie, en een buitenlaag die beschermt tegen wind en regen. Dit geeft medewerkers vrijheid om zelf het niveau van comfort te bepalen maar ook hun uniform te stylen naar persoonlijke voorkeur zonder uniformiteit te verliezen.
De isolatiewaarde van artikelen beoordelen
Niet elk kledingstuk is gelijk als het gaat om warmtebehoud. Het beoordelen van de isolatiewaarde helpt om te bepalen hoe goed een kledingstuk warmte vasthoudt. Denk aan hoeveel laags je softshell jas moet zijn of gaan we een mantel wel of niet voorzien van uitneembare, gewatteerde voering. Bij Suit Up letten we niet alleen op de materialen, maar ook op de constructie van de kleding. Goed afgesloten naden, de juiste voeringen, en hoogwaardige stoffen kunnen een wereld van verschil maken. Voor zwaardere werkomstandigheden in koude omgevingen, is dit van cruciaal belang.
Ademend vermogen: laat de huid ademen
Werknemers die actief zijn, genereren veel warmte en vocht, en als dat niet weg kan, zullen ze zich klam en oncomfortabel voelen, wat het werk niet ten goede komt. Materialen zoals katoen en wol zijn ademend, maar er zijn ook specifieke ademende membranen die helpen om de juiste balans te vinden tussen isolatie en ventilatie. Zo gebruiken wij voor beursteams vaak 100% katoenen overhemden omdat deze niet het hele jaar door worden gedragen en ademend vermogen dus belangrijker is dan levensduur.
Bescherming tegen de elementen: wind- en waterdichtheid
Tot slot, bescherming tegen wind en water is cruciaal voor medewerkers die buiten werken. De juiste buitenlaag, zoals een waterdichte, ademende jas, houdt wind en regen buiten, terwijl lichaamswarmte behouden blijft. Het selecteren van kledingstukken die zowel ademend als wind- en waterdicht zijn, helpt om extreme kou en vocht op afstand te houden zonder dat de drager oververhit raakt.
Conclusie: comfort is koning
Als inkoper van bedrijfskleding wil je niet alleen kijken naar stijl en functionaliteit, maar ook naar het comfort van de drager in wisselende omstandigheden. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën zoals 37.5 vezels, strategisch werken met laagjes, de isolatiewaarde en het ademend vermogen van kleding te beoordelen, en bescherming tegen de elementen te bieden, zorg je ervoor dat medewerkers altijd optimaal kunnen presteren.
– Evert van Bergen | Commercieel Directeur