VAN GOGH MUSEUM. DRESSCODE FOR COMPANY PRIDE

Het Van Gogh Museum viert dit jaar 50 jaar Van Gogh en dit bijzondere -breed uitgemeten- jubileum vroeg ook om een kleine interne verandering. Met trots presenteren wij je de nieuwe bedrijfskleding collectie van het Van Gogh Museum.

 

Suit Up Evert van Bergen:

“Vanuit het Van Gogh Museum kwam de vraag om een functie-geboden, duurzame en eigentijdse kledinglijn te ontwerpen, die nodig is voor de uitvoering van het werk. Waarbij het personeel herkenbaar en toegankelijk is voor bezoekers. 

 

De uitdaging

 

Vanuit die vraag zijn wij aan de slag gegaan een brede en een bijzonder kleurrijke collectie neer te zetten. De uitdaging voor ons lag het in een samenhangend geheel te maken van de uiteenlopende functiebekleders die er rondlopen binnen het Van Gogh Museum. Bedrijfskleding voor de klusjesman tot aan beveiligingsmedewerkers. Dus van regenjas tot werkbroek.”

 

Suit Up DESIGNER Lillie:

 

Kleuren versterken elkaar. 

“Vincent van Gogh maakte veel gebruik van bijzondere heldere en felle kleuren. In zijn leven wilde Vincent graag meer weten over de werking van kleuren op elkaar. Hij bestudeerde allerlei boeken over kleurtheorie. Zo leerde hij dat de complementaire kleuren – rood en groen, geel en paars, blauw en oranje – elkaar versterken.

 Een bekende uitspraak van Vincent was: ‘Kleur drukt uit zichzelf iets uit, dat kan men niet missen, daar moet men gebruik van maken’. Díe uitspraak is de basis van mijn inspiratie geworden.  

Het complementaire kleurgebruik uit zijn schilderijen hebben wij vertaald in een bedrijfskleding collectie. Zo hebben wij voor de verschillende functies andere kleuropties gegeven, zoals geel, oranje, en blauw. Deze kleuren versterken elkaar, net als in Van Gogh zijn prachtige schilderijen.

 

Team versterking

Hierbij is ook gedachte dat alle verschillende teams elkaar versterken. Dit maakt dat -ondanks- het vele kleurgebruik het tóch een samenhangend geheel is geworden én samenvalt in de bijzondere omgeving van alle kunstwerken.”

 

Ook op zoek naar een bijzondere collectie? Kom langs in onze showroom!

Contact ons!

CASES

JUST TO GIVE YOU AN IDEA