Suit Up Logo

bedrijfskleding Pillows Hotel

elegant
design

Pillows biedt alle gasten een ‘home away from home’ gevoel. Dit concept wilden zij vertaalt zien naar premium corporate fashion, geschikt voor alle lagen binnen Pillows Hotels.

Bedrijfskleding Pillows Blouse en schort

Pillows by Suit Up

Dit concept en collectie werden speciaal voor Pillows ontworpen en geproduceerd

Look & feel

De vraag was een heldere, moderne en eenduidige look & feel

anno 2021

De collectie is in 2021 geproduceerd en uitgeleverd.

Style Guide

Bij uitlevering ontvingen de medewerkers een ‘how to style – guide’

“HOme away from home”

In 2018 hebben wij met trots de nieuwe bedrijfskleding voor Pillows Hotels Gent en Brussel mogen creëren. Pillows Hotels is, samen met de alom bekende Sandton Hotels, onderdeel van de International Hotel Management Group (IHMG). Zij hebben een sterke basis in Nederland, uitgebreid met enkele hotels in België. Pillows Hotels kenmerken zich door de monumentale panden waar zij zich in gevestigd hebben. Dit in combinatie met een elegant design, biedt alle gasten een ‘home away from home’ gevoel. Dit concept wilden zij vertaalt zien naar premium corporate fashion, geschikt voor alle lagen binnen Pillows Hotels. Een brede collectie voor een brede variatie functies, met een heldere, moderne en eenduidige ‘look and feel’.

Bedrijfskleding Pillows Jas

ready to
wear

Na de briefing zijn onze designers van start gegaan met een intensief creatief proces, waaruit enkele gefilterde voorstellen volgden. Alles verliep vrij voorspoedig en al snel viel de keuze van Pillows Hotels op onze SU Styling lijn. Dat resulteerde uiteindelijk in een combinatie tussen enkele ready to wear items en een groot deel eigen geproduceerde items.

We zijn gestart met het opstellen van een projectplanning om de doorlooptijd van ontwerp naar uitlevering per hotel te bepalen. Dit was noodzakelijk omdat er duidelijke deadlines waren gesteld in verband met de opening van Pillows Grand Reylof Gent.
 
De moderne look and feel hebben we door het toepassen van verschillende subtiele accenten terug laten komen in de kleding van de medewerkers. Zo hebben we gebruik gemaakt van warme kleuren die terug te vinden zijn in de lichtblauwe overhemden en olijfgroene sloven. Er is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de F&B medewerkers in de living en Restaurant Lof.

Ready for the next step in corporate fashion?

Ook op zoek naar een bijzondere bedrijfskledingcollectie? Neem snel contact op met ons team! 

style
guide

Restaurant Lof is gevestigd in een eeuwenoud monumentaal pand dat op een steenworp afstand van het historische centrum van Gent ligt. Daarnaast werken zij samen met de alom bekende chef-kok Ron Blaauw. Deze klasse is doorgetrokken in de kleding van de medewerkers. Zij dragen smalle zwarte chino’s, gecombineerd met een zwart overhemd en schort.

Wij hebben voor alle functies eigen kleding ontworpen. De doorman heeft te maken met verschillende seizoenen en daarom keuze uit twee verschillende jassen. In de gehele collectie zijn subtiel details toegevoegd. Één van de mooiste details vinden wij terug in de pantalons, daar hebben wij een boxpleat met turn-up in verwerkt.

Na uitlevering zijn er een aantal doorpassen op locatie geweest en is er een style guide opgesteld waarin de medewerkers wordt verteld hoe zij de kleding moeten dragen.

Ook op zoek naar een collectie die écht aansluit op jullie brand identity?

Bedrijfskleding Pillows Blouse en schort
Logo Suit up

sales@suitupnow.nl

+31 076 532 87 64