madame-tussauds-banner-bedrijfskleding

CORPORATE FASHION

MADAME TUSSAUDS

Het Amsterdamse wassenbeeldmuseum Madame Tussauds nam contact op met Suit Up vanwege kwaliteitsproblemen met hun huidige collectie bedrijfskleding. De medewerkers merkten op dat hun bedrijfskleding een te korte levensduur had. Het bleek erg gevoelig voor krimpen en verkleuren bij het wassen. Daarnaast vielen de medewerkers niet goed genoeg op in de drukke en donkere omgeving van het museum. Dit was vooral belangrijk voor de ticketscanners, duty managers, commercieel medewerkers en de fotografen.

 

Proces

Als eerste stap hebben we een kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens deze kennismaking hebben we bepaald welke functies allemaal aanwezig zijn, welke kledingstukken er worden gedragen en wat de gewenste specificaties zijn. Ook hebben we samen de oude collectie bedrijfskleding geanalyseerd. Vervolgens hebben we met een aantal medewerkers gesproken om erachter te komen wat zij belangrijk vinden aan de kleding. Door met hen te spreken hebben we een goed beeld gekregen van de gewenste stoffen en pasvormen.

 

SUITUP-MADAMETUSSAUDS-bedrijfskleding

Ontwerpvoorstel

Na de kennismaking zijn wij het creatieve proces ingestapt. En samen met het hoofdkantoor in London zijn we tot een designvoorstel gekomen. Daarna zijn er een aantal kwaliteiten en modellen voorgesteld. Deze zijn uitvoerig getest op draagcomfort, pasvorm, kleurechtheid, krimp en pilling. Door dit in het voortraject te tackelen was Madame Tussauds verzekerd van nieuwe bedrijfskleding die daadwerkelijk hun kwaliteitsproblemen oplost.

 

Om de medewerkers beter op te laten vallen tussen de drukte in het museum is ervoor gekozen om de nieuwe kleding te voorzien van gevatte oneliners als ‘Don’t Worry, I Am Real’ en ‘I’m Not Wax, Can I Help You?’ Zo worden de werknemers in ieder geval niet meer verward met de wassen beelden!

Madame Tussauds bedrijfskleding oneliner

Om tot een definitief voorstel te komen is er nog intensief contact geweest tussen London, Amsterdam en Suit Up. Na het bepalen van de logo’s en oneliners op de rug was de collectie definitief en konden pas-sets worden ingekocht.

 

Doorpas

De doorpas kon beginnen! Gelukkig is er een lift in Madame Tussauds, want het doorpassen vond plaats op de hoogste verdieping van het prachtige gebouw. Doordat onze coupeuses zijn gaan inmeten was Madame Tussauds verzekerd van de juiste maten en kon er een betrouwbare bestelling worden geplaatst. Vanwege de hoge vrij hoge personeelsverloop is er ook een kleine voorraad aangelegd, zodat nieuwe medewerkers snel voorzien kunnen worden van hun bedrijfskleding.

SUITUP-PORTRETTEN-1267-3

Accountmanager

Davy Nefs

Kenmerken

Leisure

 

Aantal werknemers

100 werknemers

 

Periode

2016 tot en met het heden

 

Categorie

SU Styling 

 

Issue

Lage kwaliteit bedrijfskleding en slechte herkenbaarheid van de medewerkers op de werkvloer.

 

Geboden oplossing

Kwaliteitsanalyse, was proeven en draagtest. Kleding met opvallende kleur en teksten op de rug en borst.

CASES

JUST TO GIVE YOU AN IDEA