BEDRIJFSKLEDING INKOPEN BIJ SUIT UP

WERKWIJZE VAN ONTWERP TOT UITVOERING

Ga je bedrijfskleding, werkkleding of horecakleding kopen en ben je benieuwd hoe dit proces bij ons werkt? Lees dan snel verder. Wij geloven niet in één en dezelfde bedrijfskleding oplossing voor al onze klanten. Om die reden zien wij ieder project als een uniek traject. Ieder bedrijfskleding project start met een kennismaking en een goede kop koffie. Eerst kijken we of we bij elkaar passen en de juiste partner voor elkaar kunnen zijn.

Corporate Fashion Suit Up Bedrijfskleding

INVENTARISATIE BEDRIJFSKLEDING KOPEN

UITWERKEN VAN DE PROJECT SCOPE

Voor de kennismaking komen wij graag naar je toe. Dan kunnen wij beide kijken of wij bij elkaar passen en of wij je kunnen helpen. Voor het tweede gesprek nodigen wij je bij ons in de showroom uit. Op deze manier krijg je meteen de juiste feeling met hetgeen waar Suit Up voor staat. Het hele concept van Suit Up is hier te beleven. Van binnenkomst tot vertrek geprikkeld worden, dat moet je eigenlijk met eigen ogen zien.

Om precies te weten wat je belangrijk vindt bij het kopen van bedrijfskleding plannen we eerst een kennismaking. Bij de kennismaking proberen wij de wensen samen met u inzichtelijk te maken en aan de hand van deze wensen de projectscope te definiëren. Wij kruipen in de huid van de organisatie en willen tot in detail begrijpen waar de organisatie voor staat, waar de focus moet liggen, wat jouw ervaring met bedrijfskleding is en hoe de ideale situatie voor jou uitziet. Hier wordt dan ook een keuze gemaakt uit twee pakketten. Enerzijds Styling, waarbij gebruik wordt gemaakt van NOS producten, waardoor wij deze originele collectie snel kunnen leveren. Anderzijds Design, waarbij stapsgewijs een uniek samengestelde collectie ontwikkeld wordt.

Stof kiezen blog

REALISATIE

VAN BEDRIJFSKLEDING INKOPEN NAAR UITVOER

Zodra de offerte is geaccordeerd, worden alle besproken details vastgelegd en uitgewerkt tot heldere product- en logo specificaties. Maten worden geïnventariseerd door middel van een doorpas of aan de hand van een measurement guide.

Mocht gekozen worden voor een designproject, dan worden in deze fase de patronen en labdips geselecteerd. Bekijk hier de case van Roompot Vakantieparken waar wij onlangs een bedrijfskleding design project voor hebben afgerond.

Deze stappen worden in sommige gevallen vervolgd door een sample fase. Afhankelijk van de complexiteit van het product, adviseren wij wel of niet te samplen. Dit is het moment waarop voor een laatste keer aanpassingen worden gedaan alvorens het bestelproces in gang wordt gezet.

De grondstoffen worden ingekocht en wij reserveren productiecapaciteit bij onze leveranciers. Voor de Styling projecten worden de NOS artikelen ingekocht en productieorders voorbereid. Aan de hand van de geïnventariseerde maten, worden de NOS artikelen vermaakt in ons atelier in Nederland. Bij de overige productieartikelen, worden de patronen aangepast en de stof op maat gesneden, voordat het geproduceerd wordt.

Binnen het realisatieproces wordt als laatste het logo geplaatst. Dit kan zowel in productie als naderhand gebeuren. Vooraf spreken we af of het logo geborduurd of gedrukt wordt. Bij het bedrukken hebben wij de keuze uit transfers, zeefdruk of flex.

Bedrijfskleding-doorpassen

IMPLEMENTATIE

BEDRIJFSKLEDING UITLEVEREN AAN JOUW MEDEWERKERS

Voordat de bedrijfskleding naar Nederland wordt vervoerd, ondergaan ze eerst het kwaliteitscontrole proces. Eventuele productiefouten worden op die manier vroegtijdig gefilterd. Na transport ondergaan ze nogmaals een controle in het Suit Up magazijn.

Voor de uitlevering van de bedrijfskleding collecties, bestaat de mogelijkheid, gesorteerde pakketten naar de juiste vestigingen te verzenden, zodat jullie het sorteren van alle kleding bespaard blijft. Indien gewenst is het mogelijk gebruik te maken van een uitlevering met doorpas. Onze coupeuses komen op locatie zodat eventuele kleine aanpassingen en vermakingen direct doorgevoerd kunnen worden. Is een doorpas niet nodig dan kun je binnen 10 werkdagen na de eerste levering nog aanpassingen doorgeven.

Corporate Fashion Suit Up Bedrijfskleding

EVALUATIE INKOPEN BEDRIJFSKLEDING

WAT KAN ER NOG BETER?

Heb je ervaring met inkopen van bedrijfskleding? Dan weet je hoe belangrijk nazorg is. Onze samenwerking stopt niet na het kopen van bedrijfskleding en de uitlevering van de nieuwe collectie. De bedrijfskleding gaat een langere tijd mee, waardoor het voor beide partijen van belang is dit contact in stand te houden. Na de uitlevering organiseren wij altijd nog een projectevaluatie, waarbij wij analyseren welke onderdelen verder geoptimaliseerd kunnen worden. Daarnaast kunnen we vaak met een kleine toevoeging een collectie updaten, zonder dat deze volledig opnieuw aangeschaft moet worden.

Het kan zijn dat een medewerker gewicht verliest of juist iets aangekomen is. Vaak is met kleine aanpassingen of reparaties te voorkomen dat de hele set nabesteld moet worden.

Voor nieuwe medewerkers of versleten kleding is het mogelijk de kleding (vaak vanaf 1 stuk) na te bestellen. Je kunt dit bij ons doorgeven of gebruik maken van ons Quick Service programma, waarbij wij met spoed kleding voor je bij produceren.

 

Wil je meer lezen over het reilen en zeilen in de bedrijfskleding? Lees ook eens de blog van Aileen Out. Zij is onder andere jurylid bij de corporate fashion awards en blogt over bedrijfskleding.