Hotelkkleding Front office Hotel Nassau Suit Up

CASE HOTELKLEDING

“ Iedere medewerker kan dankzij deze collectie vol zelfvertrouwen
de gasten in de watten leggen “

Hotelkleding Hotel Nassau

Hotel Nassau Breda is een unieke hotelbelevenis op historische katholieke bodem waar vroeger sober geleefd werd. Dit vormt een prachtig contrast met de luxueuze services en faciliteiten, want Hotel Nassau Breda gelooft dat geen gast ongevoelig is voor de onschuldige én schuldige geneugten van het leven. Voor wie alles uit het leven wil halen is slapen een zonde. De gasten komen niet naar Hotel Nassau Breda om te slapen, maar om dromen te beleven. Hemelse kamers, een prachtige ambiance, zondige feesten, engelachtige bediening en een culinair heiligdom met de toepasselijke naam ‘Liefdegesticht’ zorgen hier voor.

Suit Up is gevraagd om de kleding voor verschillende functies binnen Hotel Nassau Breda te ontwikkelen. Hierbij was het belangrijk dat er rekening werd gehouden met de verschillende gebruiksdoeleinden van de kleding. Een dame bij de front office stelt namelijk andere eisen aan haar kleding dan iemand uit de bediening of degene die de cocktails staat te shaken in de bar. Daarom hebben we samen met het management van Hotel Nassau in de conceptfase per functie gedefinieerd aan welke specifieke eisen de kledingstukken moesten voldoen. De uitkomst is een veelzijdige collectie die enerzijds uniform is door het kleurgebruik, maar per functie andere functionaliteiten bevat.

Zo zijn de medewerkers van de front office formeel gekleed in een kostuum en jurkje. Bij binnenkomst duidelijk herkenbaar als degenen die de reserveringen voor de gasten verzorgen. Unieke functionaliteit voor de front office is een blinde zak op het jurkje waarin de drager onopvallend haar key-card bij zich kan dragen.

Bij binnenkomst van het restaurant valt het bedienend personeel direct op. Zij dragen een pantalon met omslag, uitgevoerd in een pied-de-poule ruit. Hierop wordt een wit overhemd of blouse gedragen. Deze zijn wasbaar tot 85 graden en strijkvrij, super praktisch dus voor horecagebruik. De pantalons worden gecombineerd met bretels die met speciale knopen aan de broek worden bevestigd.  De bretels zorgen ervoor dat de pantalon ondanks een uitrusting met onder andere portofoon, kelnersmes en ander gereedschap te alle tijden op zijn plek blijft zitten. De flex-medewerkers dragen een schort met kruisbanden van canvas en leder. De cocktailshaker kan naar hartelust shaken in zijn linnen terracottakleurige gilet, gecombineerd met een denim cap welke in samenwerking met De Hoedenmaker uit Amsterdam is ontwikkeld.