strijkvrije bedrijfskleding

HUFTERPROOF EN STRIJKVRIJE BEDRIJFSKLEDING

3 april 2020

Bedrijfskleding wordt gemaakt in allerlei soorten en maten. Toch heeft elk kledingstuk iets met elkaar in gemeen: het slijt. Afhankelijk van de kwaliteit en het doel van het kledingstuk gaat het enkele maanden of zelfs jaren mee. Ook heeft slijtage veel te maken met de levensduur van een specifiek kledingstuk. Je leest er meer over in dit artikel.

 

KWALITEIT VAN DE BEDRIJFSKLEDING

 

Overhemden en blouses behoren tot de meest verkochte artikelen. Laten we deze items als voorbeeld gebruiken. De prijs van een overhemd varieert van € 15,- tot € 99,-. Die bandbreedte heeft dus veel invloed op je uiteindelijke besteding. Ga er vanuit dat je in het eerste geval kleding koopt waarbij de kans groot is dat het onverantwoord geproduceerd is en niet gemaakt is voor een zo lang mogelijke levensduur. Wij bieden dit type artikelen dan ook bewust niet aan. Kies je een overhemd tegen de € 99,-, dan is de vraag of je je investering in levensduur kunt terugverdienen. De meeste overhemden zijn wasbaar op 40 graden en bestaan uit een blend tussen katoen en polyester. Gemiddelde levensduur van een overhemd is ongeveer een jaar, afhankelijk van de kleur en dus kwaliteit.

 

Wil je graag je waste terugdringen en ben je op zoek naar een kwaliteit die gemakkelijk 2x zo lang mee gaat? Dat is goed om te horen! Speciaal voor jou zijn er een aantal kwaliteiten en kleuren in de markt met de volgende kenmerken:

 

  • Strijkvrij
  • Wasbaar tot 85 graden
  • Levensduur tot boven 100 wasbeurten
  • Stretch in het doek voor extra draagcomfort
  • Hufterproof; bijna onverwoestbaar

 

Het prijsniveau van deze shirts ligt in kleine volumes rond de € 50,-. Vanaf enkele honderden stuks zakt het prijsniveau al snel onder de € 40,-.

 

TOEPASBAARHEID VAN DE BEDRIJFSKLEDING

 

Wat wij geregeld zien bij klanten is dat er een onjuiste kwaliteit is geadviseerd bij het gebruiksdoel. Bijvoorbeeld: je gaat met je team naar een beurs. Op een beurs is het over het algemeen ontzettend warm. Ons advies is in de regel 100% katoenen overhemden te dragen voor een stuk extra comfort, je kunt beter je lichaamswarmte kwijt en daarnaast adviseren we strijkvrij te kiezen voor het gemak van je verkopers. Kies je voor een kwaliteit met polyester dan zal dit vaak als warmer en minder comfortabel worden ervaren. Voor horecakleding geld exact het tegenovergestelde. Hier adviseren we altijd een blend kwaliteit omdat horecakleding nu eenmaal meer te verduren heeft dan beurskleding. Om de levensduur te vergroten adviseren we altijd een kwaliteit met polyester erin.

 

HOEVEEL BEDRIJFSKLEDING GEEF IK EEN MEDEWERKER?

 

Hier constateren we van bedrijf tot bedrijf ontzettend veel variatie. Het ene bedrijf kiest ervoor haar medewerkers zowel zomer als winter tops te geven. En soms maar liefst meer dan 8 overhemden. Terwijl de andere klant ervoor kiest een minimaal pakket te faciliteren. Je begrijpt dat de levensduur en afschrijving periode van de investering afhankelijk is van de pakket omvang. We zien bovenmatige slijtage bij de bedrijven waar men heel zuinig is met het uitreiken van kleding. Terwijl bij de bedrijven die een groot pakket faciliteren er nauwelijks vervanging op treedt. Onlangs spraken we met iemand die in 6 jaar tijd nooit iets nieuws had besteld. Wat het beste voor het bedrijf is, ligt in het midden. Ons advies is in ieder geval ervoor te zorgen dat medewerkers niet extra moeten wassen doordat al hun bedrijfskleding vuil is. Zorg dat je medewerkers iedere dag een schone top aan kunnen trekken, ook vanuit hygiënisch oogpunt. We geven je hierin graag advies. Download hieronder de kwantiteiten die wij adviseren, op basis van het aantal dagen dat iemand per week werkt.

 

Download hier onze advieskwantiteiten.

 

OTHER BLOGS

THERE’S MORE TO READ