Van Zuylen bedrijfskleding case

CORPORATE FASHION

ZUYLEN

Sinds een aantal jaar kleedt Suit Up de medewerkers van het crematorium van uitvaartverzorger Zuylen in Breda. In verschillende gethematiseerde aula’s kunnen nabestaanden afscheid nemen van hun dierbaren. Dit alles onder leiding van betrokken en professionele uitvaartverzorgers en ander personeel.

 

Zuylen is, evenals vele andere bedrijven, bewust bezig met MVO en duurzaamheid. Om deze reden zijn Suit Up en Zuylen aan tafel gegaan om samen te kijken hoe ook de kleding van Zuylen op een duurzame manier ingezet kon worden. Alvorens we inhoudelijk ingaan op de case van Zuylen is het belangrijk om te beschrijven wat duurzaamheid met betrekking tot kleding nu precies is.

 

Duurzame kleding wordt allereerst gemaakt met een grote focus op de gezondheid van de planeet en de mens. Duurzaamheid kent namelijk vele aspecten, waaronder ecologische duurzaamheid, gezonde en ethische werkomstandigheden en eerlijke handel. Daarnaast is er de duurzaamheid van het product zelf; dus hoe lang iets mooi en bruikbaar blijft. En uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat de grondstoffen recyclebaar of biologisch afbreekbaar zijn.

 

De aanvankelijke collectie van Zuylen is geproduceerd met een praktische blend van wol en polyester in een frisse hemelsblauwe kleur. De huisstijl van Zuylen komt naar voren door het gebruik van accentkleuren op de revers en in de voering. De collectie bestaat in de basis uit een 3-delig kostuum voor heren en de dames konden naast een 3-delig pak ook nog kiezen voor een rok. Na een periode van meer dan 3 jaar bleek dat de initiële collectie nog amper slijtage begon te vertonen. In overleg met Suit Up is toen besloten om de collectie verder uit te breiden met onder andere een jurk en een nieuwe custom-made stropdas en shawl.

 

Het uithoudingsvermogen van de collectie resulteert allereerst in een lagere belasting van het milieu. De kleding wordt immers doorgedragen en er worden slechts een aantal artikelen bij geproduceerd. Ook werden er amper kledingstukken afgeschreven. Bijkomend voordeel is dat Zuylen hierdoor een groot deel van het kledingbudget over heeft gehouden.

 

Op het moment van schrijven is Suit Up met Zuylen bezig om kledingstukken van WearEver te implementeren. De kleding wordt gemaakt van 100% recyclebaar textiel ontwikkeld door textielinnovatiebedrijf Dutch Awearness. Het textiel genaamd Infinity is een 100% polyesterstof die aanvoelt als hoogwaardige wol. Tijdens het productieproces van Infinity wordt 50% minder water gebruikt en 20% minder CO2 uitgestoten. Naast lagere belasting van het milieu tijdens de productie is de kleding van WearEver ook na afschrijving duurzaam. Na gebruik wordt de kleding namelijk teruggebracht in de circulaire keten waar het als grondstof dient voor nieuwe, eveneens duurzame kledingstukken.

1Evert-_SUITUP-BEDRIJFSPORTRETTEN-1577kopie

Accountmanager

Evert van Bergen

Kenmerken

Uitvaart

 

Aantal werknemers

40

 

Periode

2013 – heden

 

Categorie

SU Styling

 

Issue

De duurzaamheid van de kleding staat centraal.

 

Geboden oplossing

Wij hebben onderzoek gedaan naar het gebruiksdoel en de werkzaamheden van de medewerkers. Op basis van de uitkomst hebben we de stofkeuze gemaakt en voorgesteld. 

CASES

JUST TO GIVE YOU AN IDEA