• Sandton Hotels bedrijfskleding kostuum
  • Suit Up Sandton Hotels bedrijfskleding horeca

Project uitgelicht: Sandton Hotels

Over dit project

De visie van Sandton Hotels is helder en eenduidig: Gasten moeten zich verheugen op hun verblijf in alle Sandton hotels en alle medewerkers moeten er op zijn gebrand om de gasten niets minder dan een fantastisch verblijf te bezorgen. Tot op de dag van vandaag geldt deze visie. Sandton Hotels is een collectie van unieke hotels in Nederland, België en Frankrijk, allemaal gesitueerd op prachtige locaties. Sandton is de afgelopen jaren meermaals beloond met verschillende prijzen.

Wendy Weekhout, HR manager binnen Sandton Hotels, is verantwoordelijk voor alle kleding die wordt gedragen door de meer dan 400 medewerkers. Begin 2015 is Suit Up samen met Wendy aan de slag gegaan om een aantal probleemstukken waar Sandton op dat moment mee kampte op te lossen. In de oude situatie lag er namelijk veel kleding op voorraad, en wanneer er nieuwe kleding besteld moest worden waren de levertijden vaak lang en de minimale orderhoeveelheden te groot. Ook werd de HR afdeling zwaar belast met alle aanverwante activiteiten rondom de kleding. Denk hierbij aan de interne distributie, voorraadbeheer maar ook de klachtenafhandeling.

Met 11 verschillende hotels, 400 medewerkers en meer dan 3000 kledingstukken een hele opgave.

In samenwerking met Sandton en Wendy heeft Suit Up een geheel nieuwe kledinglijn ontworpen met een semi klassiek karakter, maar met eigentijdse pasvormen en een hoog afwerkingsniveau. Ondanks dat de kleurstelling hetzelfde is gebleven als bij de oude collectie, is er gekozen voor veel lichter gekleurde accessoires. Hierdoor wordt het totaalplaatje een stuk toegankelijker en frisser.Alle kleding wordt nu decentraal ingekocht, waardoor de workload van HR afdling sterk is verminderd. Het inkopen van kleding per hotel kan al vanaf 1 stuks waarna de levering maximaal 3 weken later plaatsvindt. De kleding is dan voorzien van borduring van het Sandton Hotels logo en wordt op naam van de desbetreffende drager geleverd. De drager is door middel van een meetschema in staat zijn of haar specifieke maten door te geven waardoor een goede pasvorm en draagcomfort gegarandeerd kan worden.

De in totaal 22 verschillende kledingstukken zijn een mix van NOS (never out of stock) artikelen en custom made producten. De verschillende kledingstukken zijn afgestemd op de afdeling waarbinnen de kleding wordt gedragen. Dus praktische werkkleding voor de technische dienst en housekeeping, kokskleding voor de keuken, en kostuums voor onder andere het management en F&B. De eye-catchers van de nieuwe collectie zijn een jurk, bolero en shawl die speciaal voor de dames van de front office zijn ontworpen en geproduceerd.