NAJAAR 2020: DE TOP 5 TRENDS IN BEDRIJFSKLEDING

22 oktober 2020

Bij Suit Up volgen we de ontwikkelingen in de modewereld op de voet en deze vertalen we graag naar custom bedrijfskleding. Zo brengen we je in deze blog op de hoogte van de top 5 trends in bedrijfskleding voor het najaar van 2020.

De (geklede) sweater

 

De verschuiving van formele naar meer informele bedrijfskleding is een trend die al enkele jaren gaande is. Het past in de bredere wens om de drempel tussen klant en medewerker te verlagen. Zo wordt het formele kostuum steeds vaker vervangen door een smart casual outfit, waarbij bijvoorbeeld het traditionele overhemd wordt omgeruild voor een sportievere versie.

 

In navolging hiervan staat daarom op 1 in onze top 5 van trends in bedrijfskleding: de sweater. Dit kledingstuk is er in talloze pasvormen en kleuren en is daarmee enorm veelzijdig! Let hierbij bijvoorbeeld ook op het type boord en kraag, het gewicht van de stof en eventuele afwerkingsdetails zoals contrasterende stiksels. Wie voor een cleane look gaat kiest liefst voor een sweater in een solid kleur.  Mag het wat sportiever zijn dan is een kleurmelange een goede optie.

 

De sweater is zwaarder en dus warmer dan een overhemd of blouse: perfect als bedrijfskleding voor het najaar! Bovendien zijn ze heel goed te produceren uit duurzame materialen zoals gerecycled polyester of biologisch katoen. Een goede uitstraling voor je bedrijf, in looks en in duurzaamheid.

CONTACT
Bedrijfs kleding olijf groen
Donkerblauwe gilet

Het hippe gilet

 

Het gilet is perfect als item voor trendy bedrijfskleding. Het beschermt het overhemd dat er onder gedragen wordt en kan een verbindend item vormen tussen verschillende functies, zoals management en andere medewerkers. En het is ook nog eens helemaal hot dit najaar!

 

Het klassieke gilet dat wordt gedragen als onderdeel van een pak heeft meestal geen revers. Maar een gilet voor personeel in bijvoorbeeld de bediening of op events wordt meestal zonder jasje gedragen. In dat geval kan gespeeld worden met de uitstraling. Kies voor een double breasted model of een gilet met kraag. De gevoerde achterkant biedt de mogelijkheid tot mooie (contrasterende) kleuraccenten, afkomstig uit de huisstijl bijvoorbeeld.

 

Suit Up maakt gilets in een toffe linnen blend, een klassieke wolruit of tweed. Combineer het met een T-shirt of long sleeve voor een fijne casual look op de werkvloer. Wil je als bedrijf echt fashion forward zijn, combineer het gilet dan met een overhemd met Mao-kraag voor een supergaaf resultaat.

CONTACT

De sportieve jogpants

 

Nieuw op de werkvloer en momenteel volop te zien als fashion trend: jogpants. De nieuwe jogpants is een variant op de formele broek, maar dan uitgevoerd in een wol of jersey variant. Door het koord dat in de broekband is verwerkt en aan de voorkant wordt geknoopt ontstaat een sportieve en toch representatieve stijl.

Een jogpants uitgevoerd in een wol blend geeft een casual chic resultaat en is daarmee uitermate geschikt als onderdeel van bedrijfskleding met een licht formele uitstraling. Een variant in jersey of crêpe doet het goed in een sportieve werkomgeving.

 

Bij Suit Up vind je jogpants in tal van kleuren. Ideaal om personeelsoutfits een eigen identiteit mee te geven en de huisstijl van je bedrijf door te voeren.

CONTACT
Werkkleding broek
Werkkleding coltrui

De eigentijdse rollneck

 

Heerlijk warm en dus perfect voor de herfst en winter: de rollneck of turtleneck. Deze klassieker met opstaande kraag kan gemaakt worden van verschillende materialen en is daarmee geschikt voor uiteenlopende werkomstandigheden en functies. Denk hierbij aan een dunnere jerseystof of juist een wat warmere wol blend.

De rollneck geeft al snel een stijlvolle en eigentijdse uitstraling, afhankelijk van waarmee deze wordt gecombineerd. Door zijn veelzijdigheid kan hij prima worden gedragen bij een pak, gilet, sloof of juist als onderlaag onder een sweater. De keuze voor een turtleneck als bedrijfskleding ligt misschien niet heel erg voor de hand, maar is daarmee juist het ideale item om je te onderscheiden van de massa. En niet te vergeten: enorm trendy dit seizoen!

CONTACT

Custom prints

 

Geen kledingstuk maar wel iets waarmee je als bedrijf echt je identiteit kunt onderstrepen: een eigen print op je bedrijfskleding. In het modebeeld zijn prints, enzyme washes en colour tips momenteel alom vertegenwoordigd. Dus waarom deze trend niet toepassen in je bedrijfskleding?

 

Om je echt van de massa te onderscheiden helpt Suit Up je graag jouw bedrijfskleding te personaliseren door middel van prints. Is er bijvoorbeeld een element in de huisstijl van je bedrijf dat goed te gebruiken is als print? Of wellicht leent de inrichting van jullie kantoor of pand zich hiervoor.

 

Bij Suit Up zijn de mogelijkheden hiervoor eindeloos. Zo gebruikten we voor de bedrijfskleding van het Conservatoriumhotel in Amsterdam kleuren uit het glas-in-lood op de knopen van hun colberts. En voor het Hard Rock Hotel werd de print van het behang in de gangen vertaald naar voering voor de jasjes. Zo zijn er enorm veel technieken en toepassingen mogelijk. Uiteraard adviseren we je hier bij Suit Up graag over.

CONTACT
Groene blazer heren

OTHER BLOGS

THERE’S MORE TO READ