Bedrijfskleding wassen corona

BEDRIJFSKLEDING WASSEN TIJDENS CORONA

15 mei 2020

Langzaam maar zeker mag ons land van het slot. Een tweede uitbraak van het COVID-19 virus, willen we allemaal voorkomen. Reden te meer om jou te informeren hoe je je bedrijfskleding het beste kan reinigen om verdere besmetting te voorkomen. Zeker in contactberoepen is dit van essentieel belang.

 

HOE LANG LEEFT CORONA OP BEDRIJFSKLEDING

Een studie van The New England Medical Journey wijst uit dat het virus 3 uur in de lucht kan hangen, 24 uur op karton en twee tot drie dagen op staal en kunststof. Om die reden is het dus goed om stil te staan bij het reinigen van je bedrijfskleding. Advies is dan ook om je bedrijfskleding niet in contact te laten komen met je privé kleding. In het geval je je bedrijfskleding mee naar huis neemt is het verstandig, bij thuiskomst direct om te kleden en je bedrijfskleding uit te wassen. Uiteraard adviseren we verder de richtlijnen van het RIVM aan te houden. Ben je bij jouw bedrijf verantwoordelijk voor het innemen van de bedrijfskleding of het wassen ervan? Draag dan minimaal latex handschoenen en bescherm jezelf.

 

HOE KAN IK HET BESTE WASSEN?

Het professioneel reinigen bij een stomerij laten we aan de stomerij over. Dien je je bedrijfskleding thuis of op de zaak te wassen dan zijn een aantal zaken belangrijk. Virussen overleven een temperatuur boven de 60 graden niet. In een artikel in de Volkskrant wordt zelfs uitgelegd dat het COVID-19 virus niet bestand is tegen zeep. Belangrijk dus om voldoende wasmiddel te gebruiken. Bedrijfskleding wassen tijdens corona kan dus gewoon thuis indien je dit normaliter ook doet.

 

CONCLUSIE

Is je bedrijfskleding wasbaar tot 60 graden of meer dan is dit aan te raden. Is dit niet het geval? Zorg dan dat je voldoende wasmiddel gebruikt, zodat het virus geen kans heeft om te overleven.

 

 

 

OTHER BLOGS

THERE’S MORE TO READ