OASE VAN BOTANISCHE RUST

Botanic Sanctuary Antwerpen 

Wie binnenstapt bij het 5 sterren hotel Botanic Sanctuary Antwerpen, dompelt zich direct in rust en luxe. Het is een one of a kind locatie, die imponeert. Toen Botanic bij ons aanklopte om samen met hen de bedrijfskleding te ontwerpen was de vraag om deze uitstraling door te vertalen naar de bedrijfskleding van Botanic.

 

Stéphanie Stulens: “De vraag vanuit ons was om een ‘out of the box’ kledingconcept te ontwerpen. Een statement collectie maar die wel rust uitstraalt en goed blendt met de omgeving.”

EEN ECHTE PARTNER

Stéphanie: “We hebben 3 leveranciers van bedrijfskleding gevraagd te pitchen en met Suit Up hadden we direct de beste click. Suit Up kwam als beste uit de bus op het gebied van presenteren, details en ontwerpmodellen. De presentatie mondde eigenlijk direct uit in de creatieve sessie van beide kanten. Suit Up is echt een partner op het gebied van bedrijfskleding, de naam ‘leverancier’ zou hen te kort doen.

 

Uiteindelijk is het een collectie geworden waarbij alle details kloppen. Er een samenhang is ontstaan terwijl de collectie uit vele verschillende items bestaat. Het straalt elegantie uit zonder functie te verliezen. De toevoeging van de ‘roos’ en de riem van ontwerper Edouard Vermeulen van NATAN, verfijnd en geproduceerd door Suit Up, maakt dat het een designer uitstraling heeft maar toegankelijk blijft.

Davy Nefs

Accountmanager

Davy Nefs

Kenmerken

Hotel

 

Periode

Mid 2021 tot heden

 

Categorie

SU Custom Made

HET KLOPT

Wij krijgen waanzinnig veel positieve reacties van gasten, maar ook van de pers. Daarnaast is het personeel zelf ook erg blij met wat ze aan moeten. Zodra je bij de ingang binnenkomt klopt de gehele uitstraling.

 

 

PROJECT VAN GROTE OMVANG

Het was een hele klus van concept tot de uiteindelijke handtekening. Dit proces hebben we echt samen gedaan, zonder Suit Up zouden we er nooit gekomen zijn. We hadden onze eigen visie en ideeën en dat is door Suit Up in een fantastisch eindresultaat gegoten. Nadat we akkoord op de offerte hadden, werden er doorpasdagen georganiseerd. Een megaklus voor de coupeuses want er moest 120 man personeel worden ingemeten. Dit proces is terug te zien in de tv serie die gemaakt is over de opening van ons hotel.

 

Maar na de uitlevering ben je er nog niet. Dan is het finetunen, evalueren, bijsturen en bijbestellen. Ook hierin is Suit Up een fijne partner. Ik vind het van groot belang dat ik mijn vaste leveranciers kan vertrouwen. En die vertrouwensband hebben we zeker!”

 

Suit Up Sales Manager Davy: 

“Het was een mooi en omvangrijk project. De grootste uitdaging zat in het uitleveren van de juiste maten nog voor de opening. Net als veel hotels startte dit project nog voordat de Botanic personeel had aangenomen, waardoor we inschatting moesten maken van de maten. We hebben dit opgelost door ‘door de maten heen’ te bestellen en hiermee een voorraad aan te leggen.

Aan de hand van passets, werd er kleding uit de voorraad gehaald en vermaakt. Hiermee voorkom dat je achter de feiten aanloopt, maar dit vraagt wel om nauw contact en snel schakelen om je voorraad op peil te houden. 

Er zijn dan ook vele evaluaties vooraf aan de opening geweest en die zijn er nog steeds. Het was een super fijne samenwerking met Stéphanie gebaseerd open en eerlijk contact. We luisteren naar elkaars uitdagingen en kijken hoe wij gezamenlijk daar op kunnen anticiperen.”

Wil je de collectie voor Botanic Sanctuary Antwerp zelf bekijken? Kom langs in onze showroom!

Contact ons!

CASES

JUST TO GIVE YOU AN IDEA