BLOGS

ONZE KENNIS, SPECIAAL VOOR JOU

28 juni

TRENDREPORT 2022/2023

Bij Suit Up volgen we de ontwikkelingen in de modewereld op de voet en deze vertalen we graag naar custom bedrijfskleding.

7 dec

VAN TEKENTAFEL TOT COLLECTIE

Bij de totstandkoming van onze custom made collecties werken wij graag samen met bekende en gerenommeerde designers. Een bekende naam in bedrijfskleding-land is Bas van Wayenburg.

horecakleding-bedrijfskleding-w-amsterdam2

1 juni

WAT KOST BEDRIJFSKLEDING?

Wat kost bedrijfskleding?

De kosten voor bedrijfskleding zijn enorm uiteenlopend. Dus een antwoord op de vraag: “Wat kost bedrijfskleding”, is niet zomaar te geven. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren.

1 juni

HOE GROOT MOET EEN LOGO OP BEDRIJFSKLEDING ZIJN?

Hoe groot moet een logo op bedrijfskleding zijn?

Dit is één van de meest gestelde vragen door bedrijven wanneer men op zoek gaat naar bedrijfskleding. Bedrijfskleding valt in principe onder secundair arbeidsloon en wordt ook als zodanig belast door de belastingdienst. Hoe kun je ervoor zorgen dat bedrijfskleding belasting-aftrekbaar wordt

Op maat gemaakt

22 APR

BEDRIJFSKLEDING: EEN DUURZAME KEUZE

Hoe maak je de juiste duurzame keuzes op het gebied van bedrijfskleding?

Ondanks een kleine vooruitgang is de fashion-industrie nog de tweede energie verslindende branche ter wereld. Met welke -relatief makkelijke- duurzame keuzes kunnen we -een kleine- invloed hebben? Want we zijn samen verantwoordelijk voor de planeet.

Horeca kleding

7 jan

3 TIPS VOOR KOSTENBESPARING OP BEDRIJFSKLEDING

Bedrijfskleding is essentieel voor bedrijven waarbij de medewerkers een publieke functie uitoefenen, of wanneer de medewerkers juist beschermd dienen te worden. Representatie of bescherming, beide functionaliteiten zijn zo essentieel dat er op kwaliteit en uitstraling, wat ons betreft nooit bezuinigd mag worden. Het directe resultaat van een besparing op kwaliteit of uitstraling kan zijn dat medewerkers zich geen ambassadeur voelen van jouw organisatie of dat ze zelfs onvoldoende beschermd zijn om hun beroep veilig uit te voeren. Toch horen we regelmatig de vraag; hoe kunnen we dan toch besparen op onze bedrijfskleding?

Forrest green

28 dec

DUURZAME BEDRIJFSKLEDING DOELSTELLINGEN IN DE PRAKTIJK

In de praktijk zien we een sterke behoefte aan duurzame bedrijfskleding. Ook willen klanten de betrokken processen op een duurzamere manier invulling geven. Langs de andere kant zien we dat veel klanten het moeilijk vinden hier de juiste balans te vinden tussen een aantal factoren.

Bedrijfskleding Breda

22 OKT

NAJAAR 2020: DE TOP 5 TRENDS IN BEDRIJFSKLEDING

Bij Suit Up volgen we de ontwikkelingen in de modewereld op de voet en deze vertalen we graag naar custom bedrijfskleding. Zo brengen we je in deze blog op de hoogte van de top 5 trends in bedrijfskleding voor het najaar van 2020.

bedrijfskleding-en-de-belastingdienst

08 JULI

BEDRIJFSKLEDING MET LOGO EN DE BELASTING
DIENST? HOE ZIT DAT?

Lees in dit artikel alles over de belastingdienst en haar fiscale regels rondom bedrijfskleding en werkkleding. Het artikel geeft antwoord op vragen zoals: wanneer is bedrijfskleding aftrekbaar bij de belastingdienst? Ofwel, wanneer kun je je bedrijfskleding opgeven als bedrijfskosten?

hoe-was-ik-een-wasbaar-pak

03 JULI

HOE WAS JE EEN WASBAAR PAK?

In de bedrijfskleding maken we onderscheid tussen kostuums die gestoomd dienen te worden of thuis gewassen kunnen worden. Afhankelijk van de constructie van het colbert kan het een of het ander.

wat-is-bedrijfskleding-suit-up

19 JUN

WAT IS BEDRIJFSKLEDING?

Bedrijfskleding is kleding die werkgevers kopen voor hun medewerkers ter representatie of voor de veiligheid. Bedrijfskleding wordt ook wel beroepskleding, uniform, corporate fashion of werkkleding genoemd.

Patronen tekenen suit up

04 JUN

BEDRIJFSKLEDING PATRONEN TEKENEN

Een patroon is simpelweg een platte tekening. Wanneer je alle patronen verbindt maakt dit een 3D ontwerp. Lees hier waarom een goed patroon je bedrijfskleding maakt of kraakt.

Bedrijfskleding-passen-Corona

26 MEI

BEDRIJFSKLEDING PASSEN TIJDENS CORONA

Wanneer je hebt besloten bedrijfskleding in te gaan kopen betekent dit in de meeste gevallen ook dat de kleding gepast moet worden. Lees hier hoe wij omgaan met het bepalen van de maten van je medewerkers, tijdens de corona crisis.

Bedrijfskleding wassen corona

03 APR

BEDRIJFSKLEDING WASSEN TIJDENS CORONA

Langzaam maar zeker mag ons land van het slot. Een tweede uitbraak van het COVID-19 virus, willen we allemaal voorkomen. Reden te meer om jou te informeren hoe je je bedrijfskleding het beste kan reinigen om verdere besmetting te voorkomen. Zeker in contactberoepen is dit van essentieel belang.

strijkvrije bedrijfskleding

03 APR

HUFTERPROOF EN STRIJKVRIJE BEDRIJFSKLEDING

Bedrijfskleding wordt gemaakt in allerlei soorten en maten. Toch heeft elk kledingstuk iets met elkaar in gemeen: het slijt. Afhankelijk van de kwaliteit en het doel van het kledingstuk gaat het enkele maanden of zelfs jaren mee. Ook heeft slijtage veel te maken met de levensduur van een specifiek kledingstuk. Je leest er meer over in dit artikel.

de invloed van bedrijfskleding

20 MAA

DE INVLOED VAN BEDRIJFSKLEDING OP ONZE PERFORMANCE

We weten allemaal dat het belangrijk is voor medewerkers om er verzorgd en professioneel uit te zien. Geen twijfel mogelijk dat dit een direct verband heeft met het werkgeluk dat iemand ervaart. Maar wat is nu exact de invloed van bedrijfskleding? Daar komen we achter in dit artikel.

vrouw kiest kleding uit

13 MAA

GELE ZWEETPLEKKEN IN DE OKSELS VAN WITTE SHIRTS: HOE KOM JE ERAAN EN HOE KOM JE ER VANAF?

Iedereen is ermee bekend: de vieze gele vlekken die na lang dragen plotseling in je witte kleding tevoorschijn komen. Maar hoe kom je eraan? En belangrijker: hoe kom je er weer vanaf?

HIPPE BEDRIJFSKLEDING MET EEN EIGEN IDENTITEIT

28 FEB

HIPPE BEDRIJFSKLEDING MET EEN EIGEN IDENTITEIT

De eerste indruk is altijd de belangrijkste! Wanneer jouw medewerkers actief zijn in een hospitality-omgeving betekent dit dat zij continu in contact staan met jullie klanten. Het is daarom erg belangrijk dat ze er representatief en verzorgd uitzien.

De ideale pasvorm voor bedrijfskleding

14 FEB

DE IDEALE PASVORM VOOR BEDRIJFSKLEDING

Een van de meest gestelde vragen tijdens gesprekken met onze klanten is: “Is jullie kleding toereikend voor alle medewerkers binnen mijn organisatie?” Of het bedrijf nu 20 of 2000 medewerkers heeft, de uitdagingen zijn steeds hetzelfde. Hieronder gaan we in op de verschillende uitdagingen en de manieren hoe wij ermee omgaan.

05 NOV

WAAROM INVESTEREN IN DUURZAME BEDRIJFSKLEDING?

Bij Suit Up houden wij ons dagelijks bezig met duurzaamheid van kleding. Zo volgen wij de nieuwste trends en ideeën op de voet en proberen wij altijd vooruitstrevend werk te leveren. Waarom zouden andere…

Corporate Fashion Suit Up Bedrijfskleding

15 AUG

HOE ONDERHOUD JE WOLLEN KLEDINGSTUKKEN?

Wol is in de bedrijfskleding een veelgebruikt, natuurlijk materiaal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is wol comfortabel, goed temperatuur regulerend en vocht opnemend. De meest voorkomende…

Corporate Fashion Suit Up Bedrijfskleding

08 MEI

10 TIPS VOOR HET SUCCESVOL INKOPEN VAN BEDRIJFSKLEDING

Het collectioneren en inkopen van bedrijfskleding is een intensief traject. De risico’s die hieraan verbonden zijn kunnen serieuze gevolgen hebben. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe kleding niet prettig draagt en er weerstand ontstaat onder de medewerkers. Een reeks van…

Belang van bedrijfskleding

18 DEC

WAT IS HET BELANG VAN BEDRIJFSKLEDING? 

Een poos geleden liep ik door de showroom van een bekende autodealer. Zij zijn verkoper van een aantal A-merken auto’s en hebben dus best een status hoog te houden. Uiteraard liep ik daar rond in vol ornaat. De verkopers zelf droegen geen bedrijfskleding en op een gegeven moment… 

welke stof is het beste

07 OKT

WELKE STOF IS HET MEEST GESCHIKT?

Wanneer u opzoek gaat naar nieuwe bedrijfskleding voor bijvoorbeeld uw hotel, front office of verkoopteam dan is het erg belangrijk dat u het gebruiksdoel van de kleding helder heeft. De meest voorkomende stoffen voor bedrijfskleding zijn… 

Corporate Fashion Suit Up Bedrijfskleding

21 AUG

CORPORATE FASHION EN DE BELASTINGDIENST

In Nederland heeft de Belastingdienst regelgeving opgesteld voor de kostenaftrek van bedrijfskleding. Kleding kan alleen als bedrijfskleding worden aangemerkt wanneer er in totaal per kledingstuk 70cm2 bedrijfstekst of logo op is aangebracht, welke met…